Folk

FOLK

Debat
4. maj 2016

Lobbyister

Selvkørende biler fører til utilsigtede konsekvenser for bilbranchen. Den forgangne uge er ingen undtagelse. Google­, Ford, Uber og Volvo er gået sammen om at skabe et lobbyfirma, der skal arbejde for deres sag over for den amerikanske kongres.

Liderlige bilister

Barrie Kirk fra den canadiske forening for automatiseret kørsel forudser, at selvkørende biler vil distrahere bilisterne: »Når computerne står for kørslen, vil der i bilerne være en hel masse sex.« Han anbefaler lovgivning på området.

Andrew Ng

Andrew Ng, chefforsker hos kinesiske Baidu, anbefaler at implementere borgerløn for at kompensere de millioner af chauffører, der i dag bruger dagen lang bag et rat. I USA transporteres 68 procent af fragten med lastbil. I EU 74 procent.

Warren Buffett

Verdens næstrigeste mand spår, at selvkørende biler vil blive en byrde for forsikringsselskaberne. »Alt, der gør biler sikrere, er socialt gavnligt, men skadeligt for indtjeningen,« siger Buffet, der er medejer af forsikringsselskabet Geico.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her