Folk

FOLK

Debat
24. maj 2016

Facebookterror

En 19-årig mand fra Aarhus fik i går et år og tre måneders ubetinget fængsel for at have truet med terror ved at poste en video med henrettelsessekvenser fra Islamisk Stat. Videoen med tilhørende kommentarer blev postet i en gruppe på Facebook.

Facebookterror II

Den sigtedes forsvarer argumenterede for, at ytringen skete i en lukket Facebook-gruppe og dermed ikke var målrettet en bredere personkreds. Derfor krævede han frifindelse, da den 19-årige ikke havde til hensigt at skræmme befolkningen.

Facebookterror III

Ifølge anklageren var opslaget dog nået ud til mange nok til, at det kunne betegnes som offentligt: »Videoen har været delt med i hvert fald 60 personer, så der er tale om en offentlig udtalelse,« siger han til Ritzau.

Facebookterror IV

Udover fængselsstraffen mister den dømte også, hvad man i denne sammenhæng må betegne som selve terrorredskabet: »Ud over straffen får den dømte konfiskeret en mobiltelefon,« skriver Ritzau. Spændende om det lykkes ham at skaffe sig en ny.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her