Folk

FOLK

30. maj 2016

Namagambe

Hver fjerde dansker bruger ordet neger, viste en rundspørge i Metro-xpress. Det fik den ugandisk fødte kvinde Mary Consolata Namagambe til at spørge på Facebook, om sorte og farvede i Danmark var for eller imod n-ordet. Mere end 1.000 har svaret.

Afrikanere

Svaret er nej tak, og så burde den diskussion vist være slut. I øvrigt bruger næsten 60 procent af danskerne i Metroxpress’ rundspørge ordet afrikaner (35 pct.) eller sort (23 pct.), så sværere er det altså heller ikke at tale ordentligt.

Hvide mænd I

Neger er en hædersbetegnelse, skrev en klog hvid mand i Politiken. Interessant, når en hvid skal fortælle en sort, hvordan hun/han bør føle om de ord, de bliver kaldt af den hvide, skriver Mary Consolata Namagambe. FOLK er fan.

Hvide mænd II

Studerende vil have færre hvide mænd i pensum og blandt de ansatte. Det gør dem sure. »Et af de steder, hvor evnen til at tænke er ringest, lader desværre til at være på vores universiteter,« skriver forfatter og debattør Mads Holger på Facebook.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lise Richter

OK - "black" er gangbart.

Jeg havde fået den opfattelse, at man som caucasian ikke skulle bryde sig om på engelsk at omtale en amerikanske neger eller mulat som "black".

Men det er fint at blive vejledt - det tjener absolut intet fornuftigt formål at såre andre menneskers følelser, også selv om man måtte komme til at gøre det på grund af ukendskab til de sproglige koder på det fremmede sprog.