Folk

FOLK

Debat
11. juli 2016

Fuglevenner

Hvor fugle har det godt, har naturen og miljøet det godt. Det er de indikator for. I nu 110 år har DOF, Dansk Ornitologisk Forening, arbejdet for bedre vilkår for fugle i Danmark og internationalt. Den indsats kan man kun ønske luft under vingerne.

Nedskydere

Blandt de mange glade fuglenyheder på DOF’s hjemmeside finder man også en sørgelig: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har fra 1. juli i år tilladt stærkt øget nedskydning af skarver, sågar med brug af lokkefugle for at narre skarven hid.

Lokkere

DOF’s Knud Flensted kommenterer lokkeriet således: »Lokkefugle er et skråplan. Man lokker jo heller ikke ræven til hønsehuset for at skyde den.« Sandt nok, men mon ikke forklaringen er, at Lunde Larsen søger at lokke nogle skarvhadere til sit parti?

Mørkeskydere

DOF beklager også, at Lunde Larsen tillader skarvjagt før solopgang og efter solnedgang:
»At tillade jagt i daggry og skumring øger risikoen for, at skarver bliver forvekslet med fredede arter som hejrer og storke. Det viser alle erfaringer.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her