Læsetid: 1 min.

FOLK

FOLK fra dagens avis
29. august 2016

Ole Ritter

Dagens 75-års fødselar er fra dengang, der var sande cykelidoler til – en gentlemanatlet, der satte timeverdensrekord og også satte sig aftryk i tidens lyrik – i Jørgen Leths Sportsdigte.
Tillykke til den således dobbelt udødeliggjorte.

Aslı Erdoğan

Nedkæmpelsen af kupforsøget i Tyrkiet har for længst forgrenet sig ud i det absurde, idet denne romanforfatter f.eks. også er fængslet. Via sin advokat har hun fortalt Dansk PEN, at hun nægtes vand og medicin. Lad en demarche udgå fra Asiatisk Plads, tak.

Nicolas Sarkozy

Den 61-årige ekspræsident søger en platform, der kan bringe ham tilbage i Elysée-palæet, og nu har han fundet én: Efter at Frankrigs statsråd suspenderede burkiniforbuddet, vil ’Sarko’ gå til valg på, at burkinien skal forbydes på alle franske strande.

Tunnelkritikere

På den anden side af Femern Bælt vokser modstanden mod at gøre Lolland landfast med Tyskland: 80.000 nordtyskere har underskrevet en erklæring mod den påtænkte sænketunnel, der vil føre til ’larmende godstogstrafik’ og ’mudre op’ i Østersøen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu