Klumme

Hvem henter is?

Den gradvise afskaffelse af industriferien har gjort juli til ordinær arbejdsmåned for mange, men får vi nok ud af den?
Debat
2. august 2016

For få år siden var uge 27-29 ensbetydende med, at samfundet holdt lukket. Men i takt med at flere familier har lagt deres ferier om, fortsætter mange virksomheder, der tidligere holdt lukket, nu sin produktion, som om intet var hændt. Eller gør de?

Hvis man har sin gang i eksempelvis undervisningsbranchen, er dette slet ikke et spørgsmål – her følger ferierne stadig troligt årstiderne.

Men har man som jeg arbejdet i brancher som spedition eller logistik, eller blot på et kontor (det kunne eksempelvis være på et mindre dagblad), der tidligere har fulgt skoleferierne, og har man undladt at melde ferie her, vil man højst sandsynligt have oplevet at deltage i et spøjst ritual, der minder om professionel kluddermor: erhvervslivets skeleton crew.

Problemet er, at selv om vi forsøger at bilde hinanden ind, at den fælles ferie er et fortidslevn, er der stadig så mange af os, der holder ferie, at det kan være komplet umuligt selv med en ivrig indstilling at få noget fra hånden, og jeg kender til flere, især mindre virksomheder, der simpelthen har genindført industriferien.

Bevares, de fleste har visse simple opgaver, der ikke kræver andres medvirken, som de tager fat på mandag morgen, men når man så er nået til tirsdag klokken kvart i to, og man er løbet tør for klummer at skrive om ferier, gulve, der skal fejes eller databaser, der skal opdateres, så begynder panikken at brede sig i krogene. For tænk hvis nogen fik det indtryk, at man ikke havde noget at lave?

For det første er der selvfølgelig frokosten. Kantineordninger holder ofte lukket i ferien, men madpakke duer ikke, for det tager endnu kortere tid end kantinens buffet; det kan sågar lykkes at blive færdig på de ordinært tildelte 30 minutter. Man kan så finde et take out-sted eller et supermarked, som er ret utilgængeligt, og udvide pausen til en lille times tid.

Efter frokost kan man febrilsk prøve at sætte nogle møder i stand med andre i samme situation, gerne vedrørende den langsigtede udviklingsplan for afdelingen, som man aldrig ellers får tid til at gøre noget ved.

Men når det kun er to ud af syv, der er med til møderne, har man ingen beslutningskompetence, og derfor vil resultatet være omsonst og blive forkastet i det øjeblik, kollegerne vender tilbage.

Hen mod slutningen af uge 28 er vi nået til det punkt, hvor folk pludselig påbegynder et flytte- eller sågar ombygningsprojekt af arbejdspladsen. Reolerne står jo helt forkert, og hvis man nu rykkede bordet over mod vinduet, ville solen ikke blænde skærmen.

Det kan være let at få logistikafdelingen med på legen, da servicefolkene oftest også triller tommelfingre en stor del af dagen. Problemet er, at det er svært at genbruge dette trick med mindre end tre års mellemrum, hvis man da ikke lige arbejder i Ikea.

Til sidst giver man op: Nogle sender memoer ud med beskeden ’jeg henter is, hvem vil have?’, andre ’arbejder hjemme’ resten af eftermiddagen – klokken kvart i 11, mødt på arbejde i shorts og bar mave – og andre igen vælger demonstrativt at illustrere det fjollede i at opfinde julelege i 43 graders kontorvarme: frem med fjernsynet og tænd for Tour de France.

Som kontrast til den uforløste søgen efter noget fornuftigt at tage sig til er det fantastisk inspirerende at læne sig tilbage og nyde synet af dopede mænd, der i skarp kontrast til teknisk forvaltning i Rebild Kommune har endog rigtig meget at tage sig til i sommervarmen.

Så er det, som om der alligevel kommer balance i tingene. Og man kan jo heller ikke sidde der og fedte lokalplanerne til med de is, Lis fra Børneforvaltningen har hentet. Skulle vi så bare holde ferie samtidig, som vi plejede? Hjernen siger måske ja, men Mont Ventoux siger nej.

Espen Fyhrie er debatvært på information.dk. Klummen er udtryk for skribentens egen holdning

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her