Folk

Folk

Debat
9. september 2016

Handlingens mænd

I dag for en uge siden ryddede beboerne på Christiania Pusher Street. De rev hashboderne ned, malede skiltene med teksten No Photo over med hvid maling og gik så ellers til fællesmøde for at finde ud af, hvad der nu skulle ske med gaden.

Snakkens mænd

Christianitterne er blevet rost af politikere fra begge sider i Folketinget for at handle. Men som en af beboerne sagde til dagbladet Politiken: »Nu har vi haft en vellykket aktion, så giv os lige 14 dage til at snakke os frem til, hvad der nu skal ske.«

De levende

Det gør de så - og mange vil gerne være med. Ud over politikere og politiet har den levende avis Politiken meldt sig på banen og udskrevet en konkurrence om at finde på noget at bruge den cirka 250 meter lange gade til. Sansehave og ministerboliger er blandt buddene.

Grundlæggeren

Nu har Christianias founding father Jacob Ludvigsen blandet sig. På kommunikationsforum spørger han sig selv: »Gik det så, som du havde ventet?« Og svarer: »Nej, men det havde jeg heller ikke ventet.« Og det (citat af Storm P.) betegner meget godt situationen. Dengang i 1971 som nu.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her