Folk

FOLK

14. september 2016

Colin Kaepernick

NFL-spilleren Colin Kaepernick nægtede endnu engang at rejse sig for den amerikanske nationalsang, da San Francisco 49’ers mandag nat mødte Los Angeles Rams til sæsonens første kamp. Aktionen er i protest mod politibrutalitet vendt mod sorte.

Robert Quinn

Denne gang var der dog også flere fra modstanderholdet, der viste sympati for Kaepernicks kontroversielle protest. Således stod både Rams-receiver Kenny Britt og forsvarsspiller Robert Quinn med knyttede næver over hovedet under nationalsangen.

Marcus Peters

Den hævede knyttede næve er en reference til den legendariske Black Power protest ved OL i Mexico i 1968, som også blev brugt af cornerback Marcus Peters til Kansas City Chiefs kamp i søndags. »Hvad der sker i politiet, bliver nødt til at ændre sig«, har Peters sagt.

Ted Cruz

»Til alle de atleter, som har tjent millioner i USA's frihed: Stop med at fornærme vores flag, vores nation, vores helte,« skrev den tidligere republikanske præsidentkandidat Ted Cruz på Twitter som kommentar til at protesterne nu ser ud til at sprede sig.

 

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu