Læserbrev

Alternativet skal gribe i egen (manglende) barm

Debat
24. oktober 2016

I denne uge lærte vi et nyt hashtag at kende: #NeverWithoutHer. Det er en fransk kampagne, som går ud på, at hvis man bliver inviteret til at deltage i et debatpanel, der kun består af mænd, skal man takke nej.

Det har Alternativet nutænkt sig at gøre. Og da de for nylig blev inviteret til at deltage i et panel for Altinget kun med mænd, sagde de nej.

Ifølge partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, handler det om at gøre op med strukturelle ligestillingsproblemer.

Jeg er ansat som sygeplejerske,og ligesom i så mange andre omsorgsfagmøder jeg også strukturelle ligestillingsproblemer.

Det er en afgørende kamp, Alternativet er gået i gang med, men selv om kampagnen lyder sympatisk, så begynder Alternativet det forkerte sted. I stedet for at melde helt fra til en debat, kunne de for eksempel sende en kvinde.

Alternativet er selv en del af de strukturelle ligestillingsproblemer, for der er få kvinder i partiet. Alternativet var faktisk det parti, der havde tredjefærrest kvindelige kandidater ved folketingsvalget sidste år. Blot 27 procent af deres kandidater var kvinder. På Fyn var ingen af kandidaterne kvinder.

Så Alternativet skal hellere begynde med sin egen organisation. Det er ikke nok at deltage i en symbolsk kampagne eller at opstille Henrik Marstal som folketingskandidat.

Hashtags løser heller ikke de strukturelle ligestillingsproblemer.

Det gør derimod ligeløn, øremærket barsel til mænd og et opgør med vold mod kvinder.

Lise Møller, Socialistisk Folkeparti

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Touche!

Flemming S. Andersen

Ja, der er meget varm luft i politik, især måske Alternativets.

Meneh, mon alle har glemt benovelsen i SF over de fine ministerbiler??