Læserbrev

Behold du bare din danskhed, Marie Krarup

6. oktober 2016

»Ikke alt og alle kan være dansk«, skriver Marie Krarup i sit svar til Anulan Vijayakumaranden 4. oktober.

Netop her behøver du ikke at være bekymret, Marie Krarup. Det forholder sig faktisk sådan, at heller ikke alt og alle ønsker at være danske på din måde.

Det er selvfølgelig ubehageligt at se i øjnene.

Især hvis man, som du, lever af at påstå, at ’den ene danskhed’ findes, og intet andet kan være dansk.

Men arabisk sprog, grønne faner med halvmåner og burkaklædte kvinder kan være danske.

Danskhed er nemlig netop, som du skriver, at være loyal over for Danmark, og at føle sig dansk i hjertet.

Og husk, du taler kun for knap en femtedel af befolkningen, så lad være med at antyde, at du eller for den sags skyld Dansk Folkeparti er nogen form for autoritet i spørgsmål om danskhed.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
  • Christian Mondrup
  • Lise Lotte Rahbek
  • Mads Berg
  • Klavs Hansen
  • Viggo Okholm
  • Ole Frank
  • Hans Larsen
Per Klüver, Christian Mondrup, Lise Lotte Rahbek, Mads Berg, Klavs Hansen, Viggo Okholm, Ole Frank og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er én af de mange forbandede ting ved højrepopulister: De tager hele nationen som gidsel for deres politik. Sådan har det været lige siden Dansk Folkebedrag kom til verden. Da har det lydt i ét væk "danskerne mener", "danskerne vil", "danskerne kræver".

At udtale sig på hele nationens vegne, når man blot har en femtedel af vælgerne bag sig - hvilket er slemt nok - grænser til storhedsvanvid. Og når der så oven i købet er nogen, der er så åndssvage, at vælger den blandt højrepopulisterne, der galer højest som forkvinde for Folketinget, så kan det vel ikke undre, at forkvindens hird føler at de også har patent på at definere, hvad det vil sige at være dansk. Og at de kan vifte med det kristne flag ved enhver given lejlighed,
Selv en Bertel Haarder syntes vist, at det er ved at være alt for meget med det der danskersved.

Artiklen her er skrevet af en mand med danskklingende navn, anbefalet af mænd med danskklingende navne og kommenteret af mænd med danskklingende navne, som forsvarer danskheden ved burka. Øøhh.. kære kønskollegaer, ved I overhovedet, hvad en burka er? Tror I virkelig, det kun er 20% af befolkningen, der harmdirres over denne beklædning?