Læserbrev

Derfor demonstrerer vi gymnasieelever

Debat
13. oktober 2016

I dag nedlægger elever undervisningen på Middelfart Gymnasium og mange andre uddannelsesinstitutioner landet over.

Det sker som protest mod de varslede milliardnedskæringer på uddannelsesområdet, der indgår i regeringens 2025-plan.

Regeringen foreslår en omlægning af SU-systemet, så det bliver lånebaseret i stedet for at være stipendiebaseret, som det er i dag.

Derudover vil regeringen reducere statstilskuddet til både efterskoleophold og udvekslingsstuderende på de videregående uddannelser samt skære i en lang række bevillinger – herunder taxameterbevillingen.

Omlægningen af SU-systemet vil gøre uddannelse til elitens – de svageste i samfundet vil simpelthen ikke have råd til både mad, husleje og studieremedier.

Begrænsningen af statstilskuddet til efterskoleophold vil betyde, at man tvinger nogle elever videre på en ungdomsuddannelse, de ikke er klar til, og med stor sandsynlighed vil droppe ud af grundet det høje pres.

Når tilskuddet til den enkelte elev falder gennem reduktionen i taxameterbevillingen, vil kvaliteten i undervisningen unægtelig forringes. Alle disse besparelser vil formindske den sociale mobilitet og øge uligheden i vores samfund.

Lad os gøre op med denne usolidariske politik og fokusere på sammenholdet i Danmark.

Lad os hjælpe de svageste og kæmpe for vores fælles fremtid, vores uddannelse og vores konkurrencedygtighed. Det er derfor, vi i dag nedlægger vi undervisningen. Det er derfor, vi demonstrerer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Bør taxameterordningen ikke afskaffes eller mindst revideres så den ikke påskønner at drive flest mulig igennem på kortes tid og med stor fare for at "producerer" dårligere påklædte studerende, der vil forringe "vor" gode omdømme om kreativitet mv. i vore uddannelser.
Regeringens uddannelses forslag virker lige så hovedløse som deres nedskæringer i den grønne udvikling. Hvorfor forringe vilkårene på de punkter hvor "vi" har været et lidt foran????