Læserbrev

Faglighed over køn

Debat
19. oktober 2016

Alternativet forklarede i tirsdags, at de ikke længere vil deltage i de debatter, de bliver inviteret til, hvor der kun er mænd eller kun kvinder – der har dog været mest opmærksomhed på mangel af kvinder i debatterne. Initiativet udspringer af de udenlandske kampagner #NeverWithoutHer og #JamaisSansElles, hvilket er tags, som er med til at sikre, at der er både er kvindelig eller mandlig deltagelse i paneldebatter. Folkene bag kampagnerne mener, at der er et ligestillingsproblem i Danmark, og at der er behov for opmærksomhed på dette problem.

Når man er i en paneldebat, eller bare hvilken som helst debat, så er det hvad personerne står for og deres holdninger, som er i spil – ikke deres køn. At boykotte debatter, gør bare kvinder og mænd endnu svagere.

Resultatet bliver, at folkene, som støtter initiativet, for eksempel ikke kan deltage i debatter mellem Folketingets transportordførere, da de alle er mænd, eller psykiatriordførerne, for de er alle kvinder. Det er omvendt kønsligestilling; hvorfor skal kønnet definere en og ikke ens faglighed?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Godt du understreger det væsentligste ...

Jørgen M. Mollerup

Da mange ingen faglighed har, men vi alle har et køn, må man definere sig ud fra det, som man har. Derfor den store fokus på kønnet.