Folk

FOLK

Debat
4. oktober 2016

Tuk Bagger

Det er navnet på den landsdommer, der leder den undersøgelseskommission, som fra næsten måned skal søge at klarlægge, hvem der i retssystemets top havde givet besked om at gribe ind mod demonstranter under det kinesiske statsbesøg i juni 2012.

Fredelige

Selv om demonstranter for Tibets frihed optrådte lovligt og fredeligt under Kina-præsident Hu Jintaos besøg, blev de overmandet af dansk politi og frataget deres tibetanske flag. Dette grundlovsstridige indgreb skyldtes en ordre »fra højeste sted«.

Højtplacerede

Men hvem er »højeste sted«? Både daværende justitsminister Morten Bødskov (S) og daværende udenrigsminister Villy Søvndal (SF) nægter at kende noget til sagen. Men politiets ledelse har næppe handlet på egen hånd i så penibel en sag

Helle Thorning

DF’s udenrigspolitiske ordfører, Søren Espersen, siger til dagbladet Politiken, at den tidligere S-statsminister kan være personen bag den ulovlige ordre. Hun er imidlertid ikke på listen over de vidner, som Tibet-Kommissionen har indkaldt til afhøring.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@David Rehling

Et kæmpeproblem i hele denne sag sag er Politiets påviste løgnagtighed.

Lige til det sidste fraskrev politiledelsen sig ansvaret for de grundlovsstridige overgreb på demonstranterne - man henviste til isolerede tilfælde, hvor den enkelte betjent handlede forkert.

Først da Retten beordrede radiotransmissionen offentliggjort - den ikke slettede del af optagelserne - måtte politiledelsen krybe til Korset og vedkende sig ansvaret.

Hvem i alverden kan da have tillid til de mennesker - fuck dem.

Niels Duus Nielsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar