Folk

FOLK

24. oktober 2016

Ægte danskere

I samtalebogen De dybeste rødder tager dronning Margrethe fat på et tema, hun har danset rundt om i stort set alle nytårstaler siden midtfirserne, nemlig integration. Vi tog fejl, da vi troede, at man blev dansk, hvis man »drak det kommunale vand og tog den kommunale bus«.

Ægte danskere II

Dronningen er blevet klogere, for »det er ikke en naturlov, at man bliver dansker af at bo i Danmark«. »Der skal skiftes lidt af jorden i potten, tror jeg. Man må gerne beholde sine rødder, men man skal sørge for at jorden er frisk«.

Ægte danskere III

Kultur- og kirkeminister Bertel Haarder kan »i den grad følge dronningen«. »Hun beskriver helt præcist den udvikling, som mange af os har gennemgået«, udtaler han til Berlingske. Engang var Haarder integrationsoptimist. I dag er blikket rettet stift mod danske værdier som f.eks. cykelkultur.

Ægte danskere IIII

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, glæder sig i Berlingske også over dronningens nye bog og over, at hun deler sin livsklogskab med os andre. »En god demokrat er en, der lytter og gerne med tiden ændrer standpunkt, for det er ikke forbudt at blive klogere«.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu