Læserbrev

God ledelse giver godt arbejdsmiljø

Debat
13. oktober 2016

Sygeplejerske Freja Wirlander har ret i, at et godt psykisk arbejdsmiljø er afgørende for vores sundhedsvæsen, som hun skriver i indlægget »Godt arbejdsmiljø er andet end økonomi« (6. oktober).

Vi skal fortsat have fokus på at skabe gode rammer uanset sygehusenes pressede økonomi, for det skal være rart at gå på arbejde.

Også på de danske sygehuse, hvor medarbejdernes overskud og lyst til at udføre opgaverne er en forudsætning for sundhedsvæsenets succes.

I regionerne prioriterer vi forbedring af det psykiske arbejdsmiljø højt, og vi har over hele landet iværksat en lang række indsatser ­– og ni ud af ti sygehuse har i løbet af det seneste år kortlagt det psykiske arbejdsmiljø.

En kortlægning løser ingenting i sig selv. Det afgørende er selvfølgelig, at ledelserne på landets sygehuse tager fat, hvor der er udfordringer.

Det kræver mod at være leder i dag: Ressourcerne er ikke uendelige, og overalt i det offentlige skal der prioriteres benhårdt. Medarbejderne skal have en klar forståelse af, hvilke opgaver der erneed-toog hvilke, der ernice-to.

Kun gennem klare ledelsesmæssige prioriteringer er det muligt at fastholde et sundhedsvæsen, der opfylder borgernes behov – og hvor medarbejderne er glade for at arbejde.

Kære Freja Wirlander. Danske Regioner vil blive ved med at arbejde for, at pengene passer i det danske sundhedsvæsen, så vi ikke langsomt saver den gren over, vi sidder på.

Men det udelukker ikke et massivt fokus på uddannelse og rekruttering af dygtige ledere, der i samarbejde med politikerne og medarbejderne kan udvikle sundhedsvæsenet, så vi inden for snævre økonomiske rammer fortsat leverer høj kvalitet til borgerne.

Ulla Astman er formand for Danske Regioners sundhedsudvalg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her