Læserbrev

Lad flere kvindelige eksperter komme til orde

Debat
26. oktober 2016

Lise Møller fra SF kritiserer i et læserbrev i nærværende avis (»Alternativet skal gribe i egen manglende barm«, Information, 24. oktober 2016)vores beslutning i Alternativet om kun at deltage i paneldebatter, hvor der er mindst én kvinde repræsenteret.

Hun mener, at vi bare selv kan sende en kvindelig debattør hver gang, men det er en misforståelse af vores forslag.

Med vores beslutning ønsker vi at skabe opmærksomhed om alle de kvindelige eksperter, der alt for sjældent bliver hørt i den offentlige debat. Derfor ville det ikke hjælpe på det strukturelle problem, selv hvis vores kvindelige politikere deltog i samtlige paneldebatter.

Tværtimod – det ville skabe stor skævhed internt i vores parti. Både fordi vores kvindelige politikere aldrig skulle lave andet end at deltage i paneldebatter, og fordi vores mandlige politikere aldrig ville blive hørt.

Samtidig er det ikke meningen, at vores fire kvindelige folketingsmedlemmer skal være eksperter på samtlige områder, der kunne debatteres i alle paneldebatter. Vi er heldigvis hele ti folkevalgte, der hver især er eksperter inden for vores respektive ordførerskaber.

Det ville derfor af åbenlyse årsager være ufrugtbart, hvis vi som parti udelukkende sendte vores kvindelige folketingsmedlemmer, hver gang der var paneldebatter.

Men der er masser af kvindelige eksperter derude, og vores ønske er, at de fremover vil komme mere til orde.

Samtidig har Lise Møller helt ret i, at de strukturelle ligestillingsproblemer også angår os selv internt i Alternativet. Det er vi med vores beslutning blevet endnu mere opmærksomme på, hvilket på alle måder bekræfter mig i, at det var en god beslutning.

Jeg håber, at al den opmærksomhed og debat, som vores beslutning har skabt, vil føre til positive forandringer i samfundet, der kan skabe mere strukturel lighed og mangfoldighed i den offentlige debat. For det trænger vi til.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her