Læserbrev

Løkke spiller hasard med lånte penge

20. oktober 2016

Hvorfor lader vi fortsat politikere og meningsdannere sætte et uimodsagt lighedstegn mellem lavere skattetryk og vækst?

Danske Banks topchef udtaler således i telegrammet »Danske Banks topchef advarer mod at lette topskatten« (den 16. september), at »det er åbenlyst, at en lettelse af topskatten er fordelagtig for økonomien«.

Men Folketingets uafhængige økonomer understreger i en ny rapport, at de nuværende beregninger på effekter af topskattelettelser beror på et meget usikkert grundlag.

Budgettet for 2025-planen afhænger af en forældet præmis: At vi alle ville arbejde mere, hvis der var lavere skattetryk. I 2025-planens budget er det indregnet, at statskassen vil modtage 2,7 milliarder kroner som følge af, at vi alle arbejder mere.

Men ingen ved, om folk faktisk vil arbejde mere. Nogle vil vælge arbejdstøjet, andre hængekøjen.

Derfor gambler de aktuelle forslag om topskattelettelser med lånte penge. Der er kun råd til skattelettelserne, hvis de 2,7 milliarder kroner kommer tillbage i kassen gennem øgede skatteindtægter.

Vi har endnu ikke set positive økonomiske resultater af de talrige skattelettelser, der har været de seneste år. Hvad får os til at tro på, at de kommer nu?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis man placerede skattelettelserne på det rigtige sted - nederst - så bliver der ikke så meget hovedbrud. Det andet er ren fantasi...