Læserbrev

Milliardgaven til boligejerne

Debat
11. oktober 2016

Bliver regeringens boligskatteplaner til virkelighed, vil resultatet blive en massiv oppustning af boligboblen.

Regeringen kalder det et skattestop.

Men det er en skattelettelse af dimensioner.

En trecifret milliardkapitalgevinst til boligejerne, der betales af alle landets skatteydere, der må punge ud med højere skatter på arbejde og forbrug for at finansiere løjerne.

En asocial omfordeling af skattebyrden, et generationstyveri af værste skuffe. En skattereform, der gør det stik modsatte af økonomernes råd: at hæve ejendomsskatten til fordel for lavere skat på arbejde.

Nu vil investeringerne gå til jord og fast ejendom i stedet for til arbejdspladser i erhvervslivet.

Og i København vil det gå som i Stockholm, Oslo, London, Paris, Madrid og andre europæiske storbyer: Sygeplejersken og politibetjenten jages ud af byen.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørgen M. Mollerup

Om sygeplejersken og politibetjenten jages ud af byen, afhænger ikke af skatten på fast ejendom. Boliger bliver ikke billiger at bo i, hvis man hæver boligskatten. Det gør boligen billigere at købe, og dermed terminsudgifterne lavere, men det, man sparer i terminsudgifter, skal man erlægge i form af højere skatter. Derfor er boligere i kommuner med høj kommuneskat også billigere end boliger i kommuner med lav kommuneskat.
Mange i de såkaldte udkandtsområder kan kun sælge deres ejendom med tab. Er det værditabet, som de skal betale boligskat af?