Læserbrev

Momsfri menstruation

27. oktober 2016

Fribløderne har åbnet op for en vigtig debat i Danmark. Det er på tide, at vi aftabuiserer menstruation. Jeg synes dog, at vi skal begynde med at belyse det faktum, at det bestemt heller ikke er gratis at have menstruation i Danmark.

Er man så heldig at være født som kvinde, kan man se frem til at menstruere fra man er omkring 13 til man runder de 50. Det svarer til omtrent 500 menstruationer på et helt liv. Hvorfor skal samfundet tjene på det? Det ville kun være rimeligt at fjerne momsen på bind og tamponer.

Storbritannien har gjort det. Canada har gjort det. Frankrig har kæmpet sig til et nådigt kompromis. Og i vores naboland Sverige raser debatten netop nu om de økonomiske uligheder, der er forbundet med at være født som kvinde og ikke mand.

Svenske feminister sætter barren ekstra højt og kræver, at det skal være helt gratis at menstruere. Men trods opråb fra tre organisationer er debatten udeblevet i Danmark.

Friblødning blev i stedet denne sommers brandvarme emne. Men lige så berettiget friblødning end måtte være, lige så ubekvemt er det desværre også.

Vi burde være en tand mere ambitiøse på det menstruationspolitiske område her i Danmark.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kender feministernes tåbeligheder da ingen grænser?

Der findes masse af livsnødvendigheder (for nogle og for alle), som man med samme "logik" kunne spørge, hvorfor samfundet skal "tjene på". Man kan endda - endnu mere berettiget - spørge, hvorfor staten både skal have skat, når man tjener sin løn og når man bruger den.

Ja, kvinder har nogle udgifter, som mænd ikke har. Men mænd køber jo omvendt barbersæbe og skrabere - det tænker jeg, at fribløderne ikke gør. De går vel ind for naturlig begroning..

Feministerne kunne passende starte med at arbejde for afskaffelsen af den urimelighed, at kvinderne lever længere end mændene!