Læserbrev

Tresserne var frigørelse, ikke forbud

Debat
4. oktober 2016

Uvidenhed hober sig op i Sebastian Lukas Bychs kronik »Venstrefløjen er i krig med sine egne idealer« (den 30. september).

Bych forsøger at argumentere for et opgør med venstrefløjens blødsødne integrationspolitik ved at henvise til værdierne fra ungdomsoprøret i 1960’erne.

Men manden har tydeligvis fået den tid galt i halsen. Mig bekendt har oprørstendenserne fra 1960’erne aldrig handlet om forbud og indførelse af demokratiske screeningsystemer, men om det modsatte – frigørelse.

Bych slår rigtigt fast, at venstrefløjen i 1960’erne »ville repræsentere frigørelsen og friheden i sit politiske arbejde« i en frigørelse fra »alt det samfundsbevarende«.

Derefter skriver Bych paradoksalt nok, at »de røde partier i dag burde have en interesse i at bevare sammenhængskraften i velfærdssamfundet (…)«.

Bychs mening er nok, at religionen skal begrænses. Men det er misvisende at tage tresseroprøret til indtægt for disse holdninger.

Måske handler det slet ikke så meget om principper og værdier. Som Bych skriver i både sin indledning og afslutning, er det nærmere et spørgsmål om at genvinde vælgernes tillid og nærme sig befolkningens værdier.

Du og dine ønskes held og lykke med det populistiske projekt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her