Læserbrev

Udlændingenævnets grusomheder skal frem i lyset

Debat
25. oktober 2016

Kære Carsten Jensen, du har gjort det igen.

Med din klare skildring af Udlændingenævnets gennemførte grusomhed i forbindelse med udvisningen af den 21-årige afghaner Zabis (»Zabis rejse ind i natten«, den 20. oktober 2016), har du genskabt en tradition for sandhedsjournalistik her i landet.

Man kommer til at tænke på det, Hannah Arendt i forbindelse med Nürnbergprocessen døbte »ondskabens banalitet«. De ansatte gør bare, hvad de er blevet bedt om. En læge bryder sit lægeløfte på groveste vis imod lægeforeningens etiske råds konklusion. Og man ser bort og glemmer, gang på gang.

Både din kronik og Ulrik Dahlins artikel om samme emne, (»19-årige Zabi Amiri skal udvises til landsby, der er kontrolleret af Taleban«,  den19. oktober 2016) bør være stof i skoler og gymnasier under overskriften fra Nürnberg: »Ingen har ret til at adlyde«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her