Læserbrev

Bevar det gode børneliv

3. november 2016

Snart fejrer FN’s Børnekonvention sin 27 års fødselsdag. Men selv om Danmark tilsluttede sig konventionen allerede for 25 år siden, oplever en stadig større gruppe børn i Danmark ikke en god barndom.

I Danmark gør folkeskolen, sundhedsvæsnet og vores støttende sociale systemer meget godt for vores børn. Og måske vigtigst af alt har vi et spirende foreningsliv for børn og unge, hvor børn kan lege og dyrke deres fritidsinteresser, samtidig med at de bliver opdraget og dannet i demokrati og samfundsansvar.

Men en stadig større gruppe børn lever i dag i relativ fattigdom og afskæres fra at deltage i foreningslivet. Det er skidt for barnets trivsel og betyder, at barnet ikke får andel i foreningslivets sociale og demokratiske dannelse. Derfor bør fripasordningen udvides til alle landets kommuner gennem statslig refusion.

Børns ret til at lege, udvikle sig personligt og blive hørt står centralt i Børnekonventionen. For at sikre at børns rettigheder bliver overholdt, at børn lyttes til i forældremyndighedssager og at børnenes ret til medbestemmelse i skoler og institutioner respekteres, bør Danmark oprette en national børneombudsmand.

Og endelig bør Danmark følge i vores nordiske nabolandes fodspor og indarbejde Børnekonventionen i dansk lovgivning. Kun derved kan vi sikre, at børns rettigheder varetages på den bedst mulige måde. Danmark bør være et foregangsland.

Kasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu