Folk

FOLK

3. november 2016

Skatteydere

I det australske forbundsparlament i Canberra har det givet anledning til stærk kritik fra Labor-oppositionen, at landets liberal-nationale regering har ydet 3,2 millioner kr. i tilskud til en bog udgivet af den danske miljøskeptiker Bjørn Lomborg.

Kritikere

Ifølge avisen The Australian er et af kritikpunkterne, at støtten til Lomborgs bog er ydet, uden at den har været gjort til genstand for en kritisk vurdering foretaget af fagfæller. Oppositionen kalder udgivelsen for ’en forfængelighedspublikation’.

Meningsfæller

Bevillingen til Lomborgs bog er en udløber af den fhv. australske premierminister Tony Abbotts forsøg på få australske universiteter til at huse Lomborg – for at give klimaskepsis en akademisk platform i landet. Trods løfte om betaling ville ingen. 

Lobbyister

Tony Abbott, der er tæt knyttet til mineindustrien, er hårdnakket klimafornægter. Abbotts kluntede forsøg på at få Lomborg skatteborgerfinansieret var i 2015 medvirkende til, at det liberale parti afsatte Abbott som formand og premierminister.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu