Folk

FOLK

Debat
5. november 2016

Uundværlige

Som skandalesagen om Dansk Folkepartis misbrug af EU-midler skrider frem, står det klart, at partiledelsen nok kan ofre EU-parlamentarikeren Morten Messerschmidt, men at den anden direkte indblandede, udenrigsordfører Søren Espersen, er uundværlig.

Vicepræsidenter

Søren Espersen står anført som vicepræsident for FELD, den fond, der har betalt til DF’s danske aktiviteter. Men ifølge Messerschmidt skyldes det blot, at personer, der – som Messerschmidt – var ledere i MELD, ikke også kunne være det i FELD.

Gravere

Nu har Ekstra Bladet gravet frem, at andre landes ledere i DF’s højrenationalistiske EU-gruppe, MELD, også har haft poster i FELD. Dermed falder Messerschmidts forklaring på Espersens post i FELD. Den har Espersen selv haft mange forklaringer på.

Bortforklarere

Til Ekstra Bladet har Espersen sagt, at hans MELD-post var »ren proforma«. Til Ritzau har han sagt, at han intet anede om posten. Til DR’s P1 har han senest forklaret, at han fik en Messerschmidt-mail om FELD-posten, men at han aldrig svarede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her