Folk

FOLK

26. november 2016

Jill Stein

Kandidaten for Det Grønne Parti ved USA’s præsidentvalg er i gang med at indsamle penge på nettet. Formål: At få dækket udgifterne til den omtællling af stemmerne, som hun forlanger foretaget i staterne Michigan, Pennsylvania og Wisconsin.

Valgsvindlere

Indtil videre har Jill Stein indsamlet 30 millioner kr. Hendes krav om omtælling skyldes bekymring for svindel. Stein tror ikke, at hun selv er blevet snydt for sejren, men hun frygter, at Hillary Clinton er blevet berøvet sejren i de tre stater.

Hackere

Trump vandt uventet og snævert flertal i de tre stater. Nogle analytikere af valgresultatet har studset over, at Trump klarede sig bedre i de valgdistrikter, hvor der blev stemt elektronisk. Har der været hackere på spil, lyder det ængstelige spørgsmål.

Skeptiske

Statistikeren Nate Silver, som er en førende analytiker af valgresultater, mener, at de tilsyneladende skæve valgresultater kan forklares, hvis der korrigeres med vælgeres race og uddannelse. Det har ikke beroliget Jill Stein, der fortsætter sin indsamling.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu