Folk

FOLK

9. november 2016

Folkskribenter

De kan, uanset at de ved, at det er enormt vigtigt, blive trætte af valget i USA. Så én tænkte: Hvad er det længste, man kan komme væk fra Washington, D.C.? Og Google svarede: Byen Port-aux-Français på øen Kerguelen i French Southern Territories, Antarktis.

Français’anere

Og det blev det ikke meget nemmere af, da Port-aux-Français har et indbyggertal på 45, og ikke en eneste af dem har tilsyneladende nogensinde foretaget sig noget som helst, der falder under selv de mest udvandende journalistiske nyhedskriterier.

James Cook

Faktisk skal vi helt tilbage til 1776, før internettet smider mig et kødben. Her besøgte den engelske opdagelsesrejsende James Cook øen. Charles de Boisguehenneuc havde dog nappet den til Frankrig fire år før, men vil man i Folk, må man få sig et kortere navn.

Edgar Allan Poe

Vil man virkelig lære øen at kende, optræder den i Edgar Allan Poes eneste færdige roman, The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket fra 1838. Kun helt kort, men da den er hele 17.179 km væk fra Washington, er det godt nok for mig i dag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu