Læserbrev

Gør skoledagene kortere

Debat
9. november 2016

En ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) – offentliggjort den 12. oktober – viser, at 82 procent af alle folkeskoleeleverne synes, at skoledagene er »lidt for lange« eller »alt for lange« – hvorfor bliver disse undersøgelser ignoreret? Undervisningsministeriet ignorerer problemet, og det samme gør Danske Skoleelever.

Undervisningsministeriet har netop lanceret en kampagne, der skal takke pædagogerne, der har hjulpet forskellige elever gennem deres skolegang.

Endnu en gang sætter ministeriet fokus et andet sted, end der hvor problemet egentligt er – nemlig på skoleområdet. Det er ren propaganda.

Danske Skoleelever mener, at problemet med at have lange skoledage skal løses ude i kommunerne rundt i Danmark, men er det ikke lidt svært at gøre skoledagene kortere i en kommune? Er det ikke statens arbejde at gøre den danske folkeskole god for alle elever?

Vi bliver ved med at høre, at både Danske Skoleelever og Undervisningsministeriet kommer ud med beretninger om, hvordan den danske folkeskole kan blive forbedret, men de gør ikke noget ved problemet med for lange dage.

Så hvornår tager Undervisningsministeriet sig sammen, og får gjort skoledagene kortere?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Staten bør helt sikkert tage ansvar i denne sag, det er de unges uddannelser som vi skal leve af når vi skal pensioners.