Læserbrev

Brug julen til at snakke sammen

27. december 2016

Tempoet stiger efter sigende i vores samfund. De fleste mennesker planlægger deres fritid med adspredelser som håndboldtræning, fredagsslik og så videre. Derfor er der sjældent tid til at snakke længe og udtømmende om de store spørgsmål.

Vi befinder os dog i en situation, hvor det er nødvendigt, at vi nuancerer synet på vores medmennesker. Og julens ro, middage og familietid giver mulighed for netop den eftertænksomhed og de samtaler, vi ellers ikke har overskud til i hverdagen.

Når politikere i hele Europa efter terrorangrebet i Berlin sætter lighedstegn mellem flygtninge og terrorister,må det være, fordi de ikke når at tænke sig om, før de taler. En af de politikere er Martin Henriksen (DF), som har udtalt til Ritzau, at terror og flygtninge hænger direkte sammen (»DF: Der er direkte sammenhæng mellem flygtninge og terror«, 20. december).

Vi bliver nødt til at finde tid til en længere samtale med hinanden, så vi får snakket ud om problemerne og ikke lader hurtige og iørefaldende replikker sætte dagsordenen på blandt andet de sociale medier.

Men det kræver, at vi en gang imellem netop forlader de sociale medier og i stedet snakker med hinanden og prøver at sætte os i hinandens sted. Vi skal bruge tid på at forstå andre kulturer. De bør ikke være skræmmebilleder på alverdens ulykker, men kan derimod berige vores liv.

Og hvornår har vi bedre tid til samvær end i juledagene?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu