Læserbrev

DF affærdiger vigtig debat

Debat
10. december 2016

Ismahan Ismail Hersi rejser i sin kommentar »Ung muslim: Højrefløjen radikaliserer mig« (10. november) en utrolig relevant problemstilling: Som ung muslimsk kvinde føler hun sig ekskluderet fra det danske samfund. Og hun advarer om, at den måde blandt andet politikere taler om udlændinge på, får hende til at opgive sin kamp for at blive accepteret og i stedet vende sig mod radikaliserede grupper på internettet.

Hvor ærgerlig denne kendsgerning end må være, må den betragtes som en omfattende demokratisk udfordring.

Jeg er ikke ude på at tage stilling til, om Ismahan Ismail Hersi skal have lov at være radikaliseret eller ej, men hendes erfaringer skal ikke diskvalificeres, sådan som Martin Henriksen (DF) gør i sit læserbrev »Ismahan, du er ikke dansker« (24. november).

Det synes for nemt for ordføreren at latterliggøre Ismahan Ismail Hersi og løse problemet ved at opfordre hende til at rejse ud af Danmark. Ude af øje, ude af sind har desværre aldrig været en god løsning på store samfundsmæssige udfordringer.

Man må værdsætte, at en ung kvinde tør fortælle offentligt og ærligt om de udfordringer i samfundet, hun oplever. Derfor er det ærgerligt, at Martin Henriksen blot fyrer sine forsimplede floskler af og ødelægger en debat, før den overhovedet er kommet i gang.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her