Læserbrev

Ekspertkontor er spild af penge

7. december 2016

I en periode, hvor politikere skærer ned over alt, er der blevet plads til, at de beriger sig selv med en ekstrabevilling af partistøtten på hele 40 procent eller hele 52 millioner kroner. Argumentet er, at politik er blevet så professionaliseret, at partierne må have bedre uddannede folk ansat til at regne på lovforslag og lignende.

Folketingsmedlemmerne har ellers i forvejen ret til at lade ministeriernes embedsmænd udregne konsekvenser af alle lovforslag fremsat af en regering. Det nye stillinger, som man vil oprette, skal derfor udregne nøjagtig de samme konsekvenser, som regeringen hidtil har udregnet. Nu er vi så heldige i Danmark, at vi har hundredvis af små ekspertkontorer placeret rundt om i Danmark i form af professorer og lektorer på landets universiteter.

Nu ender vi så med hele tre ekspertpaneler: professorvældet, ministerierne og Folketingets partiers nye eksperter. I værste tilfælde kan man forestille sig, at det vil ende i ren uenighed. I bedste fald er det bare spild af penge.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu