Folk

FOLK

10. december 2016

Bidragvillige

Den megen virak om ældreminister Thyra Frank (LA) skygger for partileder Anders Samuelsens gerning som udenrigsminister. Men Samuelsen var tirsdag og onsdag til NATO-møde. Her klargjorde han regeringens hensigt om at yde mere til alliancen.

Forsvarsvillige

Op til NATO-mødet udtalte Samuelsen: »NATO og EU skal bidrage til at dæmme op for terror og ulovlig indvandring ved at styrke forsvarsevnen både blandt NATO’s og EU’s østlige og sydlige partnere.« EU i militær indsats mod indvandrere? Halløjsa!

Våbenbrugere

Samuelsen udtalte også: »Der er nok at samarbejde om – blandt andet skal vi sammen forebygge og bekæmpe terrorisme og migration i Middelhavet.« Hov! Hvordan skal NATO med våben bekæmpe bådflygtninge? Og hvad er EU’s rolle militært?

Udeblevne

Samuelsen har valgt ikke at deltage i det konfliktforebyggende OSCE-samarbejdes årlige ministermøde i Hamburg torsdag og fredag. Her drøftede ministre sikkerhed og samarbejde. Samuelsen sendte udenrigspolitiske direktør, Lone Wisborg, oplyser ministeriet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

"dæmme op for terror og ulovlig indvandring" - "terror og ulovlig indvandring" - to sider af samme sag, ligesom æbler og pærer? Really? Jeg troede AS gik ind for frihed, men åbenbart ikke frihed for alle.