Læserbrev

Gymnasierne har ikke råd til de dygtige

23. december 2016

»Vi skal have arbejdet med at få de dygtigste integreret bedre i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne,« sagde undervisningsminister Merete Riisager (LA) i artiklen »Merete Riisager: Vi har meget lidt fokus på de dygtige« (den 19. december).

Selvfølgelig skal gymnasierne udfordre de dygtigste elever mere i deres daglige undervisning, men hvordan i alverden hænger den intention sammen med de massive nedskæringer, som gymnasierne udsættes for?

Bare næste år skal STX-gymnasierne skære 5,7 procent af budgettet. Og grønthøsteren fortsætter til og med 2020.

De dygtige elever får i dag besked på at opsøge udfordringer uden for skoletiden, slappe af eller »vente til uni«. Det er et problem. Men hvordan forventer regeringen, at skolerne skal løse problemet og sikre den enkelte udfordringer, når der samtidig skal skæres så massivt?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu