Læserbrev

Den katastrofale imamlov

21. december 2016

Nu er den kontroversielle imamlov vedtaget, og det oven i købet med et liberalt mandat i ryggen. Det er et kæmpe knæk for ytringsfriheden og demokratiet. Holdninger skal ikke bekæmpes med paragraffer og magt, men med argumenter og holdninger. Det er grundprincippet i den vestlige tradition, som vi har bygget vores samfund på siden oplysningstiden.

Menneskets muligheder for at udtrykke sig frit har skabt en tese-antitese-syntese-dynamik, som har været grundlaget for Vestens utrolige udvikling. Og ikke nok med, at det principielt er forkert at begrænse folk i deres medførte ret til at åbne munden og udtrykke sig, så vil indskrænkninger af ytringsfriheden heller ikke virke.

Vi har set utallige eksempler på indskrænkninger eller direkte forbud mod holdninger, som så betyder, at de dyrkes i det skjulte. Weimarrepublikken inden nazismens indtog er skrækeksemplet, men bare forestil dig, hvor mange imamer, der i kældre landet over nu kan sige: ’Se, hvad jeg sagde om Vestens hykleri’.

Vi bliver nødt til at gå den modsatte vej. Lad os møde de vanvittige holdninger offentligt og sætte dem på plads med debat og argumentation. På den måde bekæmpede vi i Danmark kommunismen i sin tid, og sådan skal vi også bekæmpe andre totalitære tanker.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu