Læserbrev

Skær ikke det internationale udsyn fra

Debat
9. december 2016

Siden 2010 er antallet af danske studerende, der tager studieophold i udlandet, næsten fordoblet. DI’s underdirektør Charlotte Rønhof har understreget, at »virksomheder får stadig større behov for at ansætte medarbejdere med internationalt udsyn«, og EU-Kommissionens undersøgelse af Erasmus-programmet fra 2014 viser, at udvekslingsstuderende nemmere får job bagefter.

Den tidligere V-regering ytrede da også ønske om, at flere unge skulle tage studieophold i udlandet og støttede endda Grib Verden-kampagnen. Alligevel agtede V-regeringen i sit udkast til finansloven 2017 at reducere universiteternes pulje til udveksling med en fjerdedel.

Ved lanceringen af den nye VLAK-regering udtrykte Løkke ønske om, at »gribe ud efter globaliseringen og blive fremtidens vindere«.

Mit spørgsmål er: Har den nye VLAK-regering virkelig flere ambitioner på globaliseringens vegne, eller truer nedskæringer stadig udvekslingspuljen?

Emilie Reinhold Christoffersen er fraDanish Students Abroad

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her