Læserbrev

Jeg vil ikke stresses gennem systemet

Debat
15. december 2016

Jeg har altid opfattet vores velfærdsstat som et fundament for udfoldelse og personlig frihed. Det gør jeg ikke længere. Skruen bliver fortsat strammet, og med fremdriftsreformen, tvangsmerit og begrænsning af dobbeltuddannelse mister vores skattefinansierede uddannelse sin værdi. Værdien af viden bliver nemlig undermineret, når der kun fokuseres på endemålet og ikke på processen.

I takt med regeringens stramninger mister jeg modet og lysten til at uddanne mig, fordi det sker på regeringens præmisser og ikke på mine egne. Vores velfærdsydelser er principielt set goder, der skaber mulighedsrum for alle, men det stopper de med at være, når flere og flere reguleringer får individet til at føle sig som slave af staten.

Jeg vil ærlig talt hellere bruge nogle år på at spare op og betale for min egen uddannelse og vide, at jeg kan vælge om, end jeg vil sidde fast i et system, der fortæller mig, hvad jeg skal gøre, og hvornår jeg skal gøre det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her