Læserbrev

Trads bør besøge Cuba igen

Debat
9. december 2016

I anledning af Fidel Castros begravelse genoptog Deadline den 3. december atter debatten om, hvorvidt Cuba er et demokrati eller et militærdiktatur. Den ene debattør var David Trads, tidligere chefredaktør for Information, og den anden debattør var Svend Erik Simonsen, formand for Dansk Cubansk Forening.

Trads lagde straks ud med den monotone påstand, at Cuba er et militærdiktatur og Fidel Castro en enerådende diktator, som med hård hånd styrede sit folk. Trads fremstod som et talerør for Miami-mafiaen, som i årevis har kørt på disse anklager. Trads var blind og døv over for Simonsens gentagne forsøg på at forklare det cubanske demokrati og beskrive Cubas FN-anerkendte fremskridt på sundhed og uddannelse.

Den cubanske revolution er enestående, fordi den er baseret på den folkelige kultur og den humanistiske tradition efter Cubas og Latinamerikas store folkehelt José Martí.

Det burde Trads gå mere i dybden med, næste gang han besøger Cuba.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Trads har været under beskydning fra højrefløjen siden han ytrede nedenstående ord - og måske ønsker han at lægge afstand til det, han skrev for nogle år siden:

- »Che Guevara, en af det 20. århundredes allerstørste politiske personligheder, som skabte håb for verdens undertrykte, skal nu kastes helt ned i det historiske søle (...) Han blev i 1959 frontfigur i en af de mest sympatiske revolutioner, som kloden har set, da Batista blev tvunget bort (...) For mig er det endnu vigtigere at se Che som den bannerfører, han fortsat er for verdens undertrykte folk.«

http://www.b.dk/kultur/che-helt-eller-morder