Læserbrev

Alkohol og genetik

Debat
3. januar 2017

Mennesker med den arvelige genetik til sygdommen alkoholafhængighed udgør omkring 75 procent af hele den danske alkoholproblematik. Når disse mennesker begynder at indtage alkohol, går der kun få år, inden de er kronisk afhængige.

Sundhedsstyrelsens 7/14 og 14/21 genstandsgrænser er farlige og har skadet langt mere, end de har gavnet.

Det er altid den første genstand, der er den farligste. Når ’genetisk afhængige’ tager den første genstand, kan de ikke stoppe. De fortsætter med deres selvdestruktive druk. Drikketrangen er stærkere end viljestyrken.

Sundhedsstyrelsen bør snart indføre en ’nul-genstands-grænse’ i relation til ’genetisk afhængighed’. Det vil forbedre de massive alkoholproblemer i Danmark væsentligt.

Inden en alkoholbehandling bør det nøje vurderes, om det drejer sig om ’genetisk afhængighed’ eller ’social indtagelse’. ’Genetisk afhængige’ forsøger gang på gang at lære at drikke ’kontrolleret’. Det mislykkedes stort set hver gang. Hvis de vil have et godt liv med sig selv, ægtefælle og børn, er der kun én mulighed. Et totalt alkoholstop. Søg derfor de sygdomsorienterede, biokemiske behandlingstanker.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Skal alle danskere så gentestes for alkoholafhængigheds-potentialet?