Læserbrev

Få DR ud i hjørnerne

Debat
6. januar 2017

Et af tidligere kulturminister Bertel Haarders (V) forslag til de kommende medieforhandlinger var, at DR skulle ud i hjørnerne af hele Danmark. Det kan vi godt være enige i.

Den nye kulturminister Mette Bock (LA) bør huske de lokale, frivillige kræfter. De ikkekommercielle lokalradioer og lokale tv-stationer har været i hjørnerne af Danmark siden først i 1980’erne. En typisk radiostation modtager i dag 105.000 kroner fra licensmidlerne om året, men produktionen hviler hovedsagligt på frivillig arbejdskraft.

Fra politisk hold var intentionerne med denne støtte at sætte fokus på lokalområder og give mediesvage befolkningsgrupper en stemme. I dag kommer de landsdækkende og regionale medier kun ud i hjørnerne, hvis en borgmester træder i spinaten, eller en stor brand bryder ud.

For år tilbage leverede nogle af de ikkekommercielle radioer udsendelser til DR i sommerperioden. Den mulighed bør huskes i de kommende medieforhandlinger. De fleste lokalmedier har god teknik, og de frivillige har modtaget uddannelse gennem Den Mobile Medieskole.

Lidt mere opmærksomhed til lokalområderne kunne give grund til at håbe på et Danmark med færre udkanter.

Evald Lauridsen erformand for Sammenslutningen af lokale radio- og tv-stationer i Danmark

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her