Folk

FOLK

Debat
5. januar 2017

Johannes Møllehave

Den følsomme præst, ordproducent og Kierkegaard-nørd Johannes Møllehave fyldte 80 i går! Det skal fejres 10. januar på Viby Bibliotek, hvor han »vil fortælle frit om sit liv og recitere digte« til musik. Billetpris: 100 kr. inkl. fødselsdagskage.

Benny Andersen

Her på avisen vil vi gerne benytte Møllehaves runde fødselsdag til lige at minde om, at Benny Andersen om to år fylder 90. Skriv det i kalenderen nu, og læs bogen ’Det skal mærkes at vi lever’ af de to livshumoristiske levemænd.

Søren Espersen

I en helt anden boldgade fantaserede DF’s Søren Espersen i går på Twitter om at bygge en mur: »Den 9. april 1940 ville netop det måske have været en ganske udmærket idé«. Mod Luftwaffe, tysk marine eller jøder, spørger Twitter? #MakeDenmarkGreatAgain

Matador-Lars

Søren Espersens tweet var en reaktion på Løkkes nytårssnak om »ikke at bygge mure mod verden«. Espersen har nu døbt statsministeren ’Matador-Lars’, efter flere Matador-karakterer sneg sig ind i nytårstalen. Mon de begge henter historieviden fra tv-serier?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels Duus Nielsen

En mur ved grænsen i 1940 ville have sinket den tyske invasion med cirka fem sekunder, da de jo ville være vidende om murens eksistens og derfor nok ville have medtaget deres Tykke Bertha, som netop var skabt med det formål at slå huller i bl. a. murværk.

https://de.wikipedia.org/wiki/Dicke_Bertha#Einsatz_im_Zweiten_Weltkrieg