Folk

FOLK

Debat
9. januar 2017

Vicente Fox

Den tidligere mexicanske præsident Vicente Fox er træt. Så træt, at han i weekenden skrev på Twitter: »TRUMP,  when will you understand that I am not paying for that fucken wall. Be clear with US tax payers. They will pay for it.«

Bæredygtigt Landbrug

Bæredygtigt Landbrug er trætte af, at Berlingske vandt Cavlingprisen for #gyllegate. »Man kan vælge at sige, at den journalistiske hæderspris nu er blevet devalueret,« lyder det på Facebook. Man kan også vælge at sige #sminkedetal og tillykke!

Mette Fugl

Mette Fugl er træt, skriver hun i Politiken: »Vis bare bryster, men lad være med at kalde det feminisme.« Her kritiserer hun blogger Nikita Klæstrup for at gå for meget op i sit udseende til at kunne diskutere retten til stadig at blive hørt.

Nikita Klæstrup

Nikita Klæstrup »er træt af at blive bedømt på sit udseende. Her er det mærkelige, at hun gør ekstremt meget for at blive bedømt på netop det,« skriver Mette Fugl. Og bekræfter dermed på ironisk vis Klæstrups feministiske berettigelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kurt Loftkjær

Præsident Vicente Fox og presidentelect Donald Trump

Jeg beklager Facebook og Twitter indtog i vores mangfoldige verden. Alle og herunder uoplyste kan usagligt og unuanceret puste til det globale korthus - og gør det.

De to nævnte personer viser, hvor galt det er gået. Politikere benytter enhver lejlighed til at tale til sine "egne" for at opnå kortvarig opmærksomhed uden at tænke på de langvarige og måske uoprettelige konsekvenser af deres følelsesmæssige udtalelser.

Megen tid bruges i pressen på at nævne disse udtalelser på hvad der burde være ligegyldige medier for kort tid efter at problematisere de samme udtalelser.

Ja, sådan kan man fylde verden med petitjournalisme, som grundlæggende ikke kan bruges til andet end salg men som samtidig undergraver læserens overblik.