Folk

FOLK

Debat
12. januar 2017

Parcelister I

Parcelhuset, dansk arkitekturs svar på den ergonomiske gummisandal og indbegrebet af det praktiske valg, har siden 1960’erne været den foretrukne boligform for alle os, der vægter økonomi og funktion over æstetik og form. Et symbol.

Parcelister II

Men noget er i opbrud. En familie fra Ringsted byggede i 2015 et hus i røde mursten og med røde tegl i udkanten af byen. Det ligger i et område, hvor alle husene ifølge lokalplanen skal opføres netop sådan. Røde sten. Røde tegl.        

Parcelister III

Familien valgte at bygge deres hus i området blandt andet på grund af servituttet om røde sten, men nu er der blevet opført et hus på en af nabogrundene. I beige mursten. Det har fået familien til at klage til kommunen.

Parcelister IV

Formanden for Plan- og Boligudvalget forstår godt frustrationen. »Vi lægger os fladt ned,« siger han til TV 2 Øst. Den 23. januar skal Plan- og Boligudvalget på et møde tage stilling til sagen. Borgeren opfordrer kommunen til at udskifte stenene i det beige hus.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her