Læserbrev

Hvordan reformerer man EU, Holger K?

Debat
13. januar 2017

Holger K. Nielsen anfører i sit svar til Pernille Skipper (Information d. 10. januar), at EU på mange områder fungerer for dårligt, så venstrefløjens opgave er at gå ind og forbedre det; men det må ske inden for rammerne af EU.

Det gør Pernille Skipper løbende så godt som muligt, og hun anerkender også positive tiltag som Margrethe Vestagers indsats. Sagen er blot, at det er en dybtgående forandring, der er nødvendig for at redde EU, og der er meget dårlige vilkår for kritik.

Mit spørgsmål til Holger K. Nielsen er derfor, hvordan han mener at kunne arbejde for at gennemføre en reformation, hvormed EU kan blive rammen for et velfungerende europæisk samarbejde, hvor hverken ultraliberalisme eller ultranationalisme får mulighed for at udfolde sig.

Serie

Venstrefløjens store EU-fejde

Tidligere SF-formand Holger K. Nielsen kritiserede i et indlæg i Information den 3. januar Enhedslistens EU-modstand, som han mener gavner højrepopulisternes ’projekt splittelse’ i Europa.

»Er Enhedslisten helt ligeglad med, hvad der kommer i stedet for EU – bare det braser sammen,« spurgte han og kaldte det »useriøst, hvis ikke man vurderer, hvilke konsekvenser ens politik kan få«.

Efterfølgende har debatten raset om venstrefløjens EU-holdning i Information.

I denne serie har vi samlet artiklerne og debatindlæggene.

 

Seneste artikler

 • Kommentar: Rina Ronja Karis alternativer til EU svækker demokratiet

  2. februar 2017
  Alt bliver godt, hvis det udemokratiske EU afløses af Europarådet, mener Rina Ronja Kari. Hvordan det skal sikre demokratiet, legitimiteten og de europæiske landes evne til at træffe fælles beslutninger, er svært at se
 • Venstrefløjen kan slet ikke klare sig uden EU

  1. februar 2017
  Hvis EU falder, falder Europas eneste mulighed for at stå op imod arbejdsgivernes og bankernes stigende magt over lønmodtagere og eksisterende demokratiske fællesskaber. Derfor bør Enhedslisten arbejde for at demokratisere EU, ikke for at afvikle det
 • Hvorfor er nye EU-kritiske bevægelser ikke slået igennem i Danmark?

  26. januar 2017
  Alternativet og Enhedslisten har knyttet sig til de to forskellige EU-kritiske grupper DiEM25 og Plan B. Men selvom grupperne henvender sig til de mange danskere, der er utilfredse med EU, har de endnu ikke gjort sig bemærket i den brede befolkning
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her