Nu skal menneskerettighedsforkæmperne for alvor til at kæmpe

Donald Trump kan gøre menneskerettighederne voldsomt fortræd. Men omvendt tvinger han menneskerettighedsbevægelsen ud af sin selvtilfredshed, for nu er det ikke længere nok at prædike for koret, man er også nødt til at overbevise populisternes bagland
27. januar 2017

Husker De 1990’erne? Enhver, der mener, at menneskerettigheder er væsentlige, må nu tænke på den æra med en klump i halsen. Sammenlignet med, hvad der foregår nu om stunder, forekommer det årti som den tabte oplysningstid.

Med Donald Trump i Det Hvide Hus er ikke blot globale alliancer, international handel eller sågar debat med udgangspunkt i fakta truet – faktisk er den virkelige trussel, at hele menneskerettighedsbevægelsen kan blive skyllet væk som af en tsunami.

Det er ikke kun de vestlige demokratier, der er rystede over indsættelsen af en brutal og hadefuld hykler på præsidentposten.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det bedste fra Information

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Philip B. Johnsen
    Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen

Det bør ikke glemmes, men huskes på, at til trods af kapitalismens propagandaapparat kørte på højtryk for Clinton og ikke mente, at det overhoved kunne gå galt til præsidentvalget, hvor Clinton var annonceret en sikker vinder, hele fine parnas var enige om udfaldet, så kunne kunne kapitalismens propagandaapparat, ikke overbevise borgerne om Clinton var løsningen.

Neoliberalismen er død og er alvorligt begyndt at lugte dårligt, spørgsmålet er derfor nu, hvad valget af Donald Trump fortæller om fremtiden for kapitalismens propagandaapparat, samt for ejerne af apparatet, de helt ustyrligt rige i denne verden?

Kampen kalder på afmålthed, sobre eftertanke og forståelse for fattigdom og nød, resultatet af neoliberalismen i de gamle demokratiske lande, neoliberalismen er fjenden, ikke Donald Trump og andre populister.

Populisme er et produkt af neoliberalismens død og forrådnelse.