Læserbrev

Socialisme eller Holger K.?

Debat
18. januar 2017

Holger K. Nielsen fra SF har igen angrebet venstrefløjens EU-modstand, og det har givet anledning til en række fornuftige modsvar.

Endnu et perspektiv på sagen kan være interessant.

Holger K. Nielsen var socialist og EF-modstander, dengang han blev politisk aktiv i 1970’erne.

Hvis han på det tidspunkt havde set på den politik, som han selv og SF fører i dag og førte, da de var i regering, ville han se kontanthjælpsreformen, overgreb mod lærernes overenskomster, DONG-salg til Goldman Sachs, EU-budgetloven, støtte til EU’s bankunion, NATO og så videre og vel nok betegne det som borgerlig og højreorienteret politik.

Han ville nok også betegne den nuværende traktatfæstede EU-politik som endnu mere kapitalistisk end dengang.

Til gengæld ville han nok se det som naturligt, at et parti, der som SF fører højreorienteret politik, naturligvis også ville bevare medlemskabet af det borgerligt-kapitalistiske EU, ligesom datidens borgerlige partier, herunder de to højtråbende værdipolitiske højrepopulister, Erhard Jacobsen og Mogens Glistrup.

At nogle af højrepopulisternes efterfølgere har valgt at stemmemaksimere ved helt eller delvist at kopiere den populære venstreorienterede EU-modstand, ville han dengang næppe se som en grund til selv at holde op med at arbejde for at komme ud af EU.

Jean Thierry er folketingskandidat for Enhedslisten

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her