Læserbrev

Tak de talentfulde risikovillige

21. januar 2017

Forestil dig at være kommet ind på et af verdens fineste og dyreste universiteter. Dine forældre, dig selv og alskens generøse legatfonde har spædet økonomisk til, så dit ophold kunne gøres muligt. De har gjort det, fordi du har vist et formidabelt potentiale og talent.

Men under dit prestigiøse universitetsophold får du en idé. En idé, der handler om at bringe universitetsoplevelsen ud på internettet. Din idé får stor succes og opbakning. Og du tager den logiske konsekvens af ideens succes: Du vil droppe ud af universitetet for at hellige dig dit vidunderprojekt.

Men ikke alle er lige tilfredse med din beslutning. Dine forældre er rystede og foruroligede, fordi de har arbejdet så hårdt for at muliggøre dit ophold på et af verdens bedste universiteter. Og de tvivler på, om projektet vil få den succes, som begyndelsen lagde op til.

På et splitsekund forvandles du fra et lovende talent med en lysende fremtid og en fin universitetstitel i rygsækken til en college dropout med en drøm.

I dag er du et af verdens otte rigeste mennesker. Du ejer sammen med syv andre mere end halvdelen af jordens befolkning tilsammen. Du har fortjent din velstand og gjort verden til et bedre sted. Du fortjener at blive hyldet for dit talent og din risikovillighed.

Herfra skal lyde et tak.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

"Du fortjener at blive hyldet for dit talent og din risikovillighed". Ja ja, men præmien, den kontante afregning, er pervers.

Martin Madsen

"I dag er du et af verdens otte rigeste mennesker. Du ejer sammen med syv andre mere end halvdelen af jordens befolkning tilsammen. Du har fortjent din velstand og gjort verden til et bedre sted. Du fortjener at blive hyldet for dit talent og din risikovillighed."
INGEN fortjener at eje så meget, mens folk dør af sult.