Læserbrev

Ellemanns fortrængning

15. februar 2017

I Vi Ses Hos Clement på DR den 12. februar blev en ualmindelig (og det siger ikke så lidt) arrogant Uffe Ellemann-Jensen spurgt, hvorfor han i modsætning til Pia Kjærsgaard og Søren Krarup ikke forudså de store problemer med flygtningeloven af 1983. Ellemann svarede, at det var en lov, som regeringen var imod, men som »blev trukket ned over hovedet« på dem af et flertal udenom regeringen. Dermed slutter han sig til en lang række af borgerlige politikere, som gennem årene har fremført den myte. Det bliver den ikke rigtigere af. Loven blev vedtaget af alle Folketingets partier, undtagen Fremskridtspartiet. I øvrigt forudså Pia Kjærsgaard og Søren Krarup heller ikke de store flygtningetal. De få hundrede, vi dengang modtog, var nok til at antænde deres fremmedangst.

Udover Fremskridtspartiet var det især Det Konservative Folkeparti, der var kritiske, anført af justitsminister Ninn-Hansen. Der var ellers flertal for at fratage justitsministeren hele udlændingeområdet. Ninn-Hansen stillede som betingelse for den konservative støtte til loven, at man ikke fratog ham dette område, hvilket blev imødekommet netop for at opnå bredt flertal. Det ironiske er, at hvis ikke Ninn-Hansen af ren forfængelighed havde stillet den betingelse, ville han aldrig være havnet i en Tamil-sag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • jørgen djørup
  • Hans Aagaard
  • Oluf Husted
  • Niels Duus Nielsen
Hans Larsen, jørgen djørup, Hans Aagaard, Oluf Husted og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Preben Wilhjelm

Det bliver endnu en gang bekræftet, at det sete afhænger af øjnene, der ser.

Du mener, at Uffe Ellemann er helt usædvanlig arrogant i Clement-interview'et -
og jeg ser en Clement Kjersgaard i sædvanlig stil, der opsummerer den interview'edes svar, som Fanden læser Biblen, stiller alenlange selvsmagende spørgsmål, afbryder i én uendelighed - og en Uffe Elleman, der et stykke af vejen kan svare igen.