Folk

FOLK

Debat
14. februar 2017

Jan E. Jørgensen

Regeringen har med udtalelsen om ’danskere’ i mindretal antændt en voldsom debat. Indfødsretsordfører Jan E. Jørgensen (V) prøvede i weekenden at bløde op ved at kalde formuleringen klodset og ærgerlig, hvis »nogle føler sig fremmedgjort«.

Marcus Knuth

Han blev dog allerede i går sat på plads af integrationsordføreren fra sit eget parti, Marcus Knuth: »At nogen har misforstået ordlyden er, hvad det er. Men den er på ingen måder klodset,« siger Knuth, mens #ViErLigeDanske trender på Twitter.

Naser Khader

Forvirret? Som om debatten ikke er svær nok, kastede Naser Khader også lige ’vikingebaggrund’ ind i mixet, da han skulle forklare tiltalen mod den 16-årige danske pige i Kundby-sagen. Som altid er Khader ekspert – også i radikalisering.

Vikings

Khader »nægter at tro, at en dansk pige med vikingebaggrund planlægger alt det her helt alene«. Regeringen bør i FOLK's øjne slutte cirklen og tilføje ’vikingebaggrund’ til den i forvejen forvirrende udtalelse om danskhed på baggrund af forfædre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her