Hitlers overskæg

Folkeforførerne bør drages til ansvar for billige slagord, bøvede tweets og alternative facts, der lægger demokratiet i ruiner
17. februar 2017
Delt 20 gange

Demokratiet i sin grundform forudsætter kun, at vælgerne i ikke nærmere bestemt antal møder op på valgdagen og afleverer et blyantskryds. Med et minimum af indsigt vil den, der sætter krydset ét sted, mene, at den, der sprængfuld af lærdom og indsigt sætter det et andet sted, tager fejl.

De to dybt forskellige vælgere er i konflikt, men ordner sig pr. valgt stedfortræder. Modsætningerne er ikke ude af verden, de to kæmper fortsat for egne synspunkter, velvidende at deres grundlovsbestemte indflydelse ligestillet med alle andre indskrænker sig til krydset.

Vælgerne kan knap nok betragtes som definerede grupper. Mange sønderjyder stemte på DF ved sidste valg. Årsagen divergerede: Thulesen Dahls opstilling i landsdelen, Venstres usexede kandidater, almindelig uvidenhed eller dumhed, års tuden ørerne fulde om hærgende østbander, utilfredshed med København, udkantsdansk vrede mod eliten, den der af nationalkonservative debattører beskrives som Danmarks ulykkes årsag. Hin sidste sang fra troperne sang den kreative Rasmussen på melodunten: Eksperter er vi selv.

Det ene med det andet.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Brugerbillede for ulrik mortensen
  ulrik mortensen
 • Brugerbillede for Malan Helge
  Malan Helge
 • Brugerbillede for Kristen Carsten Munk
  Kristen Carsten Munk
 • Brugerbillede for Carlo Karstens
  Carlo Karstens
 • Brugerbillede for Steen Sohn
  Steen Sohn
 • Brugerbillede for Jan Weis
  Jan Weis
 • Brugerbillede for Mihail Larsen
  Mihail Larsen
ulrik mortensen, Malan Helge, Kristen Carsten Munk, Carlo Karstens, Steen Sohn, Jan Weis og Mihail Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Jan Weis

Metz åbner munden – og Tulle profiterer.
Georg Metz’ kendskab til de reelle sønderjyske forhold tenderer mod, nej ikke ’fake news’, men ’inadequate news’, så se nu at tage på denne ’factfinding’ dannelsesrejse i det slesvigske som en effektiv medicin mod ’hovmod og svigt’, der åbenlyst er behov for set i lyset af denne gentagne selektive begrundelse for, at sønderjyder åbenbart er rene idioter, en kollektiv domfældelse med en snert af østerbro’sk herremandsmentalitet …
Ellers anbefalet … ;-)

Brugerbillede for Randi Christiansen
Randi Christiansen

" års tuden ørerne fulde om hærgende østbander" - det ses tydeligt fra den københavnske udkigspost, at sønderjyderne hallucinerer