Klumme

Lars Seier har fået fribillet til nyhedsmedierne

Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen er både god til at regne og til at regne den ud. Han er et lysende eksempel på, at hvis man er kendt, meget rig og kontroversiel, behøver man ikke PR-bureauer eller kommunikationseksperter. Man skal bare skrive noget på Facebook
Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen er både god til at regne og til at regne den ud. Han er et lysende eksempel på, at hvis man er kendt, meget rig og kontroversiel, behøver man ikke PR-bureauer eller kommunikationseksperter. Man skal bare skrive noget på Facebook

Lars Poulsen

1. marts 2017

Jeg er lidt fascineret af Saxo Banks stifter, Lars Seier Christensen, og hans utrættelige aktiviteter på Facebook. Den forløbne weekend var han næsten ikke til at komme udenom.

Han var gæst i DR2’s Deadline, hvor han systematisk blev lagt ned af selveste Martin Ågerup fra CEPOS, der næppe kan betegnes som en af de sædvanlige røde, antiliberalistiske debattører. Dagen efter var han gæst i samme kanals Vi ses hos Clement.

I begge tilfælde, fordi han på Facebook flere gange er gået i brechen for Donald Trump, hvis modstandere ikke skyer nogen midler »til at undergrave en demokratisk valgt amerikansk præsident«, som Lars Seier skrev på Facebook den 10. februar.

Her erklærer han sig enig med en anden erhvervsmediestjerne, nemlig Asger Aamund. En mand, der også har regnet ud, hvordan man kommer i medierne: Man tager altid telefonen og har en mening om stort set alt. Seier bruger Facebook, hvor hans Trump-kommentarer er en sikker medievinder. Allerede den 1. februar var han flere gange i TV 2. Seier var glad og skrev: »TV 2 kan ikke få nok, så jeg vender tilbage kl. 22:15.«

Liberal Alliances fødselshjælper kom dog til at præge andre dele af mediebilledet med en hel anden nyhed i weekenden. Lars Seier Christensen ramte med usvigelig præcision BT, Ekstra Bladet, Berlingske og weberhvervsavisen finans.dk med en virkelig stor nyhed. En nyhed der, som det så smukt hedder, sparkede røv. Hans armbåndsur blev stjålet!

Det skete efter midnat, natten mellem fredag og lørdag, da han og nogle venner efter en middag gik ud for at få en drink. Lige om hjørnet fra Kongens Nytorv blev de antastet af nogle personer, der stjal hans guldur af mærket Ulysse Nardin, som Ekstra Bladet konstaterede var mere end 300.000 kroner værd.

 

Dusør 25.000 kroner. Igår spiste jeg en hyggelig middag og gik derefter med et par venner ud for at få drink ved 01.00...

Posted by Lars Seier Christensen on Saturday, February 25, 2017

Lørdag udlovede Seier en dusør på 25.000 kroner på sin Facebook-væg til den, der skaffede ham uret tilbage. Nødråbet og dusøren gjorde, at opslaget blev delt intet mindre end 2.838 gange og afstedkom 3.000 likes og kommentarer.

Flertallet syntes, det var groft og meget synd for Seier. Enkelte brokkehoveder mente, at han burde købe sig et billigere ur og donere dusøren til de hjemløse, men de blev lynhurtigt sat på plads som »snotdumme« af mange andre.

Jeg printede kommentarsporet ud, og det fylder 18 sider. Seier har skrevet, at der er 27.000 danskere, der læser ham på Facebook. Med næsten 3.000 delinger, kan nyheden om Seiers ur hurtigt få en læserskare, der kan måle sig med flere dagblade, og så er det gratis.

Lars Seier har for et par år siden på sin blog forklaret, hvorfor han elsker Facebook. Han rejste flere hundrede tusinde kroner til Liberal Alliance via Facebook, skriver han og understreger, hvordan han kun bruger Facebook, når han fremsætter »kontroversielle og kritiske« kommentarer i stedet for at tale med journalister.

Så kan han henvise journalisterne til det skrevne ord og dermed forhindre dem i at fejlcitere ham. En metode, som mange andre end Saxo Banks grundlægger har opdaget, men som han var en af de første til at benytte sig af. Vi nævner i flæng statsminister Lars Løkke Rasmussen og Donald Trump, der dog foretrækker Twitter frem for Facebook. 

Men Lars Seier Christensen kan også være følsom over for kritik. I januar skrev han, at han normalt blev skældt ud, når han købte en ny bil, men nu var det helt uretfærdigt kommet så vidt, at han også fik skældud i medierne, når han sælger – »næsten halvdelen af mine biler« – som han ydmygt gjorde opmærksom på.

Han havde solgt syv biler, herunder en Maserati, en Aston Martin, en Ferrari og en Bentley. I den tilbageværende halvdel af bilparken var der to biler af mærket Rolls Royce, et par Mercedes’er og tre Bentleys.

Lars Seier er tilsyneladende både god til at regne og til at regne den ud. Han er et lysende eksempel på, at hvis man er kendt, meget rig og kontroversiel, behøver man ikke at købe sig til omtale via PR-bureauer eller kommunikationseksperter. Man skal bare skrive noget på Facebook. Det sikrer mod glemsel og giver fribillet til nyhedsmedierne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Runa Lystlund
  • Viggo Okholm
  • Torben Arendal
  • Sup Aya Laya
  • Jørgen Wassmann
  • Espen Bøgh
  • Grethe Preisler
  • Hans Larsen
Runa Lystlund, Viggo Okholm, Torben Arendal, Sup Aya Laya, Jørgen Wassmann, Espen Bøgh, Grethe Preisler og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man må selvfølgelig ikke frarøve andre mennesker deres ure - men hvis man køber et ur til 300.000 kroner og går rundt med det, så er det sgu svært at have ondt af manden.

Per Brahe, Carsten Wienholtz, Arne Lund og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Lars Seier Christensen har ikke, og har aldrig haft, min store interesse eller bevågenhed – og det vil hans optræden i Deadline forleden ikke ændre på. Nærmest tværtimod, for jeg må indrømme, at allerede mens jeg overværede indslaget, undrede det mig, hvorfor han overhovedet var blevet inviteret. Han er jo mildest talt hverken specielt interessant at lytte til, specielt nuanceret eller for den sags skyld veloplyst.

Men grunden til hans invitation – oven i købet tidligere på dagen, så han ikke som de fleste andre gæster måtte bruge en aften på at komme i Deadline – var altså hans skriverier på Facebook. Er det ikke at sætte ambitionsniveauet lige lavt nok, Deadline?

Bjarke Hansen, Torben Kjeldsen, Ole Christiansen, Anders Graae, Egon Stich, Viggo Okholm, Torben Arendal, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Sus johnsen, Runa Lystlund, Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Lund, Mikael Velschow-Rasmussen, Erik Nissen, Henrik Leffers, Allan Stampe Kristiansen, Hanne Ribens, Torben K L Jensen, Britt Kristensen, Max Hansen, Helle Walther og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Lars Seier Christensen og Asger Aamund er sikre medie vindere - også hos Lasse Jensen.
Hvorfor også der?

Runa Lystlund, Flemming Berger, Hans Aagaard, Torben Lindegaard og Torben Skov anbefalede denne kommentar

fordi det er et interessant mediefænomen og sådanne skal frem i lyset. det er meget enkelt,

Torben Arendal, Henrik Brøndum, Runa Lystlund, Hanne Ribens, Jesper Nielsen, Erik Karlsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Som Paris Hilton?

Henrik Klausen, Torben Arendal, Bill Atkins, Hans Aagaard, Allan Stampe Kristiansen, Britt Kristensen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Er det ? Jeg synes det er ret uhyggeligt som en bankmand kan få indflydelse på et politisk parti, nærmest skrive deres politik for dem, og sidde som en magtfaktor og styre dem. Han gør det på en måde, jeg ikke bryder mig om, Asger Aamund ligeså.

John S. Hansen, Vibeke Hansen, Sus johnsen, Runa Lystlund, Torben Skov, Arne Lund, Allan Stampe Kristiansen, Hanne Ribens og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Hvad siger det om medierne?

Ville facebook-kommentaren, som - sagt på en pæn måde - er analytisk tynd og indholdsløs (hvis det ikke var, fordi den er pro-Trump - sensation!?), få samme opmærksomhed, Hvis Lars Seier var på overførelsesindkomst og boede i Hvidovre?

Manden bliver jo ikke klogere eller mere interessant af at have akkumuleret en mia. eller mere - snarere tværtimod - det virker nærmest pinligt, når han optræder på tv.

Morten P. Nielsen, Henrik Klausen, Viggo Okholm, Carsten Wienholtz, Runa Lystlund, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Hanne Ribens, Britt Kristensen, Per Meinertsen, morten rosendahl larsen, Vibeke Rasmussen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Den noksom bekendte Hr. Seier
optræder som - ja, som han plejer:
Ikke meget bevendt
analytisk - men kendt
for at være kendt, er Hr. Seier.

Henrik Klausen, Janus Agerbo, Flemming Berger, Torben Skov, Hanne Ribens, Britt Kristensen, Jørgen Wassmann og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

"i brechen for Donald Trump, hvis modstandere ikke skyer nogen midler »til at undergrave en demokratisk valgt amerikansk præsident«, som Lars Seier skrev. Da tea Party og Trump forsøgte at undergrave Obamas autoritet med løgnen om hans dåbsattest var der ingen sympati fra Seir Christensen. Seir Christensen har kun én dagsorden skattelettelser. Det må være derfor han er flyttet til Schweiz, for han kan åbenbart ikke lide at leve der, når han bliver ved med at vende tilbage til Danmark.

Janus Agerbo, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Selvfølgeligt er det vigtigt at en god journalist tager et kritisk blik på sine måske nye arbejdspladser - og hvem er bedre repræsentanter for de nye medie-platforme end typer som Seier,Åmund og i særdeleshed - Trump der i bund og grund er anti-demokrater. Så tag lige og stik piben ind.
Det er sgu vigtigt.

Morten P. Nielsen

Det siger mere om medierne end om LSC. Medierne er for længst holdt op med at være et ubetinget gode for vores demokrati.

Vibeke Rasmussen

Lidt uden for emnet, men så alligevel ikke rigtigt, da det måske kan være med til at forklare Lars Seier Christensens støtte til Donald Trump og dennes administration. Sådan lidt 'Krage søger mage'-agtigt måske: Til overværelse af Donald Trumps tale til Kongressen var handelsminister, investor og billionær, Wilbur Ross iført et par specialfremstillede slippers udstyret med ministeriets logo. Pris $645, alt inklusive.

Og lidt mere inden for emnet medier, men hvorfor er det mon, at danskere som flest – og altså også politikere – foretrækker at kommunikere via Facebook, mens amerikanere i langt højere grad vælger at benytte Twitter?

René Arestrup

Han er interessant pga hans meritter. Han har skabt en virksomhed, som han er blevet ustyrlig rig på og han holder sig ikke tilbage med at udstille sin succes. Desuden har han været fødselshjælper for et politisk parti, som i dag har 13 mandater i Folketinget og er repræsenteret i landets regering. Man kan mene om LSC hvad man vil, men man kan næppe - med tanke på mediemøllens almindelige nyheds- og væsentlighedskriterier - postulere at han er fuldstændig irrelevant.

Birger Bartholomæussen

Hvorfor kaldes Asger Aamund erhvervsmand og iværksætter? Det eneste han har præsteret er at formøble 4 - 5 milliarder kroner I sine mislykkede biotek-selskaber. Uden at så meget som et eneste præparat er kommet på markedet. Samt trække 2-cifrede millionbeløb ud til sig selv og hans kumpaner I direktørlønninger. Hvorfor er der aldrig nogle journalister, der interesserer sig for det? Og med hvilken ret udtaler han sig som orakel? Hans største præstation er vel at få nedlagt Suzanne Bjerrehuus?

Egon Stich, Henrik Klausen, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz og Torben Skov anbefalede denne kommentar

LSC er dygtig at tjene penge, så jeg synes det er naturligt, at interviewe ham om hvordan man gør netop det - på samme måde som andre dygtige folk bliver interviewet om det, de kan.
Han er også usædvanlig som som en slags parti-ejer (LA).
De 2 ting forklarer vel udmærket interessen for at høre ham på tv m.m..

Børge Rahbech Jensen

Han fik mest plads i danske nyhedsmedier, da han stiftede nye politiske partier. Udover Liberal Alliance stiftede han Nye Borgerlige. Begge partier fik meget opmærksomhed.

27.000 følgere på Facebook er lidt mindre end fx. Ida Auken og Jens Rohde, lidt over halvdelen af Margrethe Vestager og 36% af Zenia Stampe. Paris Hilton har 7,7 mio. følgere og er udenlandsk, så hun bør slet ikke nævnes.

Der er mere eller mindre lødige måder at tjene penge på.

"Men Charlotte Lindholm er knap så imponeret. Hun ser Saxo Bank-kunderne som de sikre tabere:
"Der er altid kun en taber, det er investoren, og der er en sikker vinder, og det er platformen. Det er minder meget om kasionoøkonomi. Vi går ind for investering og ikke kasino," siger Charlotte Lindholm.""

http://penge.borsen.dk/artikel/1/183060/aktionaerforening_saxo_bank_mind...

Når nu Deadline og Clement er færdig med at falde i baldånelse over Seiers mange penge - og hvis de ellers gad lytte til det intetsigende ævl, der kommer fra ham, så kunne det da være, at de omsider gad leve op til deres journalistiske hverv. Fx se lidt på hvordan det er at arbejde i Saxo Bank. Her er der virkelig rotteræs så det gælder. Hvert år måles de ansatte på. hvor meget de har solgt for dvs. er værd. Kommer man under en vis grænse, så er man ikke lønnen værd, og så er det ud. Onde tunger fortæller, at der er et årligt personaleflow på 20 pct. af de ansatte.

Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Sus johnsen, Flemming Berger og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Er artiklens forfatter nu ikke en lille smule på vildspor eller nærtagende ?.

Reality-stjerner uden synderlige kompetencer havner ofte i medierene uden egentlig at "fortjene det" - så hvorfor ikke også en enkelt bankmand i ny og næ?

Man kan ikke forvente, at medierne kun "kolporterer" personer og meninger , som man kan lide ?

Michael Kongstad Nielsen

Men Lasse Jensen, 08:09, er det væsentligt? Det med uret er i hvert fald ikke, skulle jeg mene, det med Trump kunne være det, men så er der ikke tale om en fribillet. Seier Christensen blander sig kun med meget få mediepersonligheder, der offentligt har foretrukket Trump. Man finder heller ikke mange uden for Danmark. Nigel Farage i UK, Michael Moore i USA eller Slavoj Žižek i Slovenien er eksempler. Det er således slående og bemærkelsesværdigt, at de to nævnte fribilletter i Danmark har turdet gå mod den absolut fremherskende mediestrøm, der forbander Trump langt væk, hvilket normalt ikke giver fribillet, men snarere ties væk. Eller hvad? Nej, ved nærmere eftertanke er det måske fjolleriet og klumpe dumpe riet, der giver medieadgang, den med uret hjælper, og det er ganske vist, som H. C. Andersen skrev, og da historien med uret ikke endnu var fortalt omme i den anden kant af byen, var det godt at Lasse Jensen kunne fortælle den. (Undskyld, håber ikke, jeg er for skrap)

Runa Lystlund

R ikke SL
Lars Seier Christensen er en uinteressant mand. Han er for at sige det kort, en mand, der er flyttet i skattely. Han vil gerne have indflydelse i Danmark, men ønsker tilsyneladende ikke selv at bidrage økonomisk. Kunne det have været en udsendt fra Skattevæsenet, der var ude efter hans ur? Han udlover en dusør på 25.000 tusinde kroner. Dette er bare et forslag. Her har vi en nyrig mand, som har et behov for at gøre de stakkels skatteplagede danskere opmærksomme på, at han har et ur for 300.000 tusinde kroner. Havde han ikke råd til et dyrere ur? En dybt provinciel type. Jeg har kun et råd til ham og det er at købe et endnu dyrere ur og så komme i avisen igen. Efter billedet at dømme har den sunde bjergluft gived ham lidt røde kinder.

Bjarke Hansen

Mennesker som Lars undergraver demokratiet ved at købe politik. En public service station som DR bør slet ikke invitere den slags personer i studiet for at tale politisk da de ikke er folkevalgt til at repræsentere, hvordan Danmark skal ledes og efter hvilke værdier. Et demokrati bygger på en mand M/K en stemme og kan ikke købes.

Peter Wulff, Egon Stich, Arne Lund og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar
Henning Nielsen

Hvis man taler om at lave flygtningekonventioner om, kan man så ikke lave reglerne om, således man, når man flytter folkeregisteradressen ud af landet heller ikke kan deltage i den politiske debat og købe sig til et par partier?
Hvordan i alverden skal jeg kunne tage en mand seriøst, som har røven fuld af penge, flygter fra skatten og kommer rendende tilbage for at blande sig i alskens mulige ting omkring samfundets indretning?
Han har jo med al tydelighed vist, at han ikke er solidarisk med flertallet, men kun vil beskytte sine penge og faktisk helst gøre det sådan, at han kan beskytte dem fra en dansk folkeregisteradresse.

René Arestrup

Dette er ved at udvikle sig til et pæle-mæle af ideologi, moralske opstød, personlige antipatier og Saxo Banks personalepolitik og måder at tjene penge på. Prøv lige at komme ind på sporet igen! Spørgsmålet er om LSC får for megen opmærksomhed fra - og for meget taletid i - de etablerede medier. Man kan naturligvis altid diskutere hvor meget, der er for meget. Men lige netop i tilfældet LSC er der da al mulig grund til at medierne interesserer sig for manden. Han er ikke bare ustyrlig rig, han har også, om ikke direkte, så indirekte, købt sig til politisk indflydelse. På den baggrund er medierne da nødt til at interessere sig for ham - og vel ikke mindst DR. Argumentet om at han nærmest skal ties ihjel forekommer at være ren strudse-taktik, betinget af en eller anden form for ideologisk blodstyrtning. Uanset hvordan man vender og drejer sagen - eller om man bryder sig om LSC eller ej - er det naturligvis mere relevant at beskæftige sig med ham end ditto med fru Jensen i Hvidovre.

Henrik Brøndum

En af de fineste ting ved at være forretningsmand er, at der ikke er nogen irriterende diskusioner om hvem der er bedst. Det er ligesom i 100 m løb - bang Usain Bolt er den bedste. Lars Seier Chrsitensen er en langt bedre kapitalist end jeg, men han er vand ved siden af Warren Buffet - verdens bedste nulevende kapitalist. At Buffet er amerikaner er i denne sammenhæng ligegyldigt, hans politiske synspunkter er gyldige i hele den vestlige verden. Lasse Jensen har jo ret i, at de to danske mediedarlings Lars Seier og Asger Aamund netop er et mediefænomen, og derfor må analyseres. Men hvis Information ville berige den politiske debat med en kapitalists synsvinkel, skulle man da gøre noget mere ud af Buffets årlige tale?

Birger Bartholomæussen

Peter Tagesen: Og for Asger Aamund var det fald. Men mon ikke han har realiseret ufattelige kursgevinster tjent på falske børsmeddelelser (Neurosearch). Den "optimistiske" direktør for dette foretagende, og som blev dømt for "optimismen" havde en årsløn på 7 (skriver syv) millioner kroner. Jeg ved ikke, om ATP og LD har haft skudt penge I foretagendet, men hvis de har, så var det også dine og mine penge

Charlie White - Den unge astrofysiker, der var før Saxo Bank er da ikke idiot? Hun vidste hvad hun talte o m, og havde en entusisame, der var smittende - også for os. der gængs ikke har interesse i emnet.

Det interessante er, for mig at se, graden af underdanighed, mikrofonholderne udviser i forhold til, hvem de "interviewer"

Ole Christiansen

Jeg synes da manden er et interessant tilfælde.
Da doping-kontrollen gjorde cykelsporten ret kedelig, så vi ikke længere så overmenneskelige solo-præstationer, solgte han Team Saxo-bank til en kugleskør russer og købte i stedet et folketings-parti.
Nu har partiet fået ministre, der opfører sig så absurd, at man mistænker de har fået overdraget cykelholdets restlager af EPO.
Thyra Frank er den største joke i Dansk politik, så han leverer da god underholdning, så det er da indlysende at invitere ham i TV -selv uden ur.

Oh ....det er jo kedeligt Lars har mistet sit gode ur til 300.000 danske kroner. Det er nok forsikret....
Saa kaere rige Lars....nu skal du bede dine kontoslaver om at ringe og bestille en forretningsejse til London.....NICE......saa smutter du lige fordi den der forretning som solgte dig dit dyre skrammel..NICE .Mit ur er f.eks ganske simpelt...og koster 10 dollars.....fra NYC...Looser.....og saa koeber du endnu et ur til 300.000 og endnu et til samme pris....og saa er alt godt....men bedst er at din "forretningsrejse" blot traekkes fra....men du aner stadig ikke at kaerligheden vinder over sandheden...Du er smart og dygtig og du kan traekke fra og laegge .....og en dag braekker vi os kollectivt over dine historier. kaerligst Per.

Bjarke Hansen

DR er ikke længere i den brede offentligheds interesse. De er i dag styret af den borgerlige mindretals fløj gennem frygt. Mindretals svindler regeringen skyr ingen midler. Overhovedet.

Bjarke Hansen

Der er ingen grund til at kritisere hverken Rusland eller Tyrkiet for undertrykkelsen af pressefriheden. Den blomstre herhjemme i stor stil styret af særdeles Venstre.

Bjarke Hansen

300.000 kr. med en formue som den Lars har tiltusket sig på andre menneskers hårde arbejde svare til ca. 9 kr. for en gennemsnitsfamilie i Danmark. Så hvor herre bevares. Staklen komme nok over det.