Læserbrev

Når ’den mindst ringe’ er lige så ringe

Debat
11. februar 2017

På forsiden af Information kunne man 27. januar læse, at mange var bekymrede og gjorde kraftige indsigelser under et møde i Gentofte om placering af flygtninge i kommunen.

Det nøjagtige antal bekymrede var fire. Blandt mere end 20 positive og konstruktive indlæg var der fire borgere, der udtrykte bekymring og modstand. Nogle af dem var ikke imod, at der kommer flygtninge til kommunen, men imod, at kommunen har valgt at placere 60 mennesker samlet på ét sted.

Information vælger derefter at bruge en side på interview med den ene af de få bekymrede og yderligere spalteplads på at gengive en del af de 34 indsigelser, kommunen har modtaget under høringen om planerne.

På de tre siders reportage nævnes en oplægsholder fra Netværkshuset og et indlæg fra en flygtning, men det gengives ikke, at der på mødet var over 20 positive og konstruktive indlæg fra borgere, der gerne vil bidrage til god modtagelse og integration.

Artiklen fortæller ikke, at der blev overrakt 342 underskrifter fra lokale borgere, der byder velkommen til flygtningene og opfordrer til dialog med de bekymrede. Beretninger fra nogle af de hundredevis af frivillige, der allerede gør en kæmpe indsats for flygtninge i kommunen, finder heller ikke vej til Informations 12 spalter om sagen.

Når Information vælger at bruge så megen plads på en så forudsigelig og forkert vinklet historie om, at de rige i Gentofte ikke vil modtage flygtninge, mister jeg tilliden til avisens dækning.

Men værre er det, at også Information bliver til et de mange medier, der bidrager til at grave grøfter, hvor der er behov for at bygge broer og gå i dialog.

De tre siders reportage slutter med en journalistisk spekulation efter, at borgmester Toft har slået fast, at han er glad for at have fået opbakning til at løse opgaven med boligplacering af flygtningene. Journalisten skriver: »Det virker, som om borgmesteren ville have konkluderet det samme, hvis et fly var faldet ned i rådhussalen, eller hans vælgere havde kastet med rådne æg efter ham.«

Mon ikke det er journalisten, der ville have skrevet den samme historie. Også selvom mødet var endt med, at alle deltagerne havde smidt deres tøj som donation til flygtninge og var blevet enige om at invitere de nytilkomne på æggesnaps, når de flytter ind til påske.

I artiklen er der 5 kilder, som taler positivt om at løfte opgaven med de nye borgere i Gentofte. Der er 3 kilder, som udtaler sig kritisk. Det står direkte i artiklen, at mødet i øvrigt er foregået i »fred og fordragelighed og med overvejende positive indlæg fra borgere og frivillige velvilligt indstillede over for flygtningene«. Det er ikke korrekt, at de frivillige initiativer i kommunen forbigås. Tværtimod nævnes helt konkret madklubber, frivillige værger, åben rådgivning, Venligboerne, nabogrupper, aktivitetsgrupper, søndagscafeer for kvinder, fællesspisning og kor. Red.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her